27 Mayıs 2015 Çarşamba

BLOOD /2015

Gönderen lovely zaman: 12:30 0 yorum


Yayınlanmaya başlamadan önce oldukça ses getiren dizi konusuyla da oldukça dikkat çekiciydi haliyle bende merakla bekleyenler arasındaydım ama dizinin ilk bölümleriyle ilgili izleyenlerin yaşadığı hayal kırıklığı diziyi izlemeyi ertelememe sebep oldu.
Fakat dizinin konusu ilginç bulduğum ve oyunculukları merak ettiğim için izlemeye başladım
Dizinin ilk bölümleri  gerçekten kötüydü.özellikle vampire dönüşme sahneleri tırnaklar çok yapaydı Kore dizileri sayesinde yeşil göz dönüşüm simgesi olarak yer etti beynimde .Vampirlerin oldukları sahnelerde twilight izliyor gibi oldum bazı sahneler  birebir aynıydı neredeyse .Bu kadar sitemli sözden sonra birazda dizinin konusundan bahsetmek gerek :)

Park Ji Sang (Ahn Jae Hyun )ailesiyle birlikte Amerikada yaşıyor .Ji Sang henüz bebekken babası diğer vampirler tarafından öldürülünce annesiyle birlikte Jeju adasına kaçıp diğer vampirlerden saklanarak yaşıyorlar fakat bir süre sonra izlerini bulan vampirler annesini de öldürüyor.Büyüyen genç vampirimiz Ji Sang doktor oluyor ve ailesinin vampir olmasına neden olan virüsün izlerinin Taening kanser merkeziyle bağlantılı olduğunu öğrenince hastanede işe başlıyor .Dizi boyunca kıpkırmızı dudaklarla dolaştı Ahn Jae Hyuncum

Angel eyes 'da izlediğimiz Gu Hye Sun dizide doktor Yoo Ri Ta rolunden .Park Ji Sang la yolları küçükken Jeju adasında kesişiyor .Ji Sang  Ri Ta nın hayatını kurtarıyor ve yıllar son taening kanser merkezinde tekrar karşılaşıyorlar.sevip sevmediğim konusunda emin olamadığım bir karakterdi. Dizi boyunca bembeyaz bir suratla dolaştı


Ji Jin Hee kalbimdeki yeri her zaman farklıdır :)   ilk izlediğim kore dizisi saraydaki mücevher deki yakışıklı komutan min jeong-ho (cungomin ) oluyor kendileri . Dizide kötü rolde vampir doktoru canlandırıyor. Park Ji Sang 'ın anne ve babasının arkadaşı aynı zamanda onları öldüren kişi.Taening hastanesinin başhekimi hastanede kimsesiz insanlardan oluşturduğu denekler üzerinde virüsten geliştirdiği ilacı deniyor

Dizideki en sevimli karakter robot luvy 'di.Dizi ağır ilerliyor.Oyunculuklarda yeterli değildi sanki.ayrıca 16 bölümde bitirilmeliydi 20 bölüm biraz fazla olmuştu.İlginç bir şekilde dizi ya çok sevilmiş yada hiç sevilmemiş vampir konulu dizileri seviyorsanız çok fazla bir beklentiye girmeden  severek izleyebilirsiniz.Son olarak bölyle bir son yazarak içimin şişmesine sebep olan senariste saygılarımı sunuyorum.

23 Mayıs 2015 Cumartesi

SO Jİ SUB ESQUIRE 2015

Gönderen lovely zaman: 12:30 0 yorum
so ji sub oppamın esquıre dergisi için yaptığı çekimlerin videosunu yayınlamamak olmazdı  ben ekrana yapışık izledim zira kendisi karizmanın vücut bulmuş hali  olduğunu bir kez daha kanıtlamış oluyor bu fotoğraflarla 



17 Mayıs 2015 Pazar

HYDE JEKYLL,ME

Gönderen lovely zaman: 12:30 0 yorum

Dizinin en büyük şanssızlığı kill me heal me gibi bir diziyle aynı sezon yayınlanması .İster istemez kıyaslama yapıldı ki bende izlerken aynısını yaptım .İndirdiğim halde izlemek için uzun zaman beklediğim diziyi netteki yorumlar nedeniyle ön yargıyla izlemeye başladım evet bu diziyi sadece Hyun Bin için izliyorum.

Diziden daha önce burada bahsetmiştim .


 Goo Seo Jin Wonderland ın sahibi( kore nin disneylandi ) .Küçük yaşta arkadaşı Lee So Hyun ile birlikte kaçırılıyor babası fidyecilerle anlaşmayı kabul etmeyince kendi çabasıyla arkadaşını orada bırakarak kaçıyor .Arkadaşını bırakarak kaçmanın verdiği suçluluk duygusu Seo Jin de obsesif komplesif bozukluğun ortaya çıkmasına neden olur yani ikinci bir karakter ortaya çıkarıyor'' Robin'' .Ortaya çıkan karakterin bu kadar baskın olması rahatsız ediciydi.


Başkan Seo Jin soğuk adamımız birazda korkak Robin ortaya çıkmasın diye her şeyden uzak durmuş .Kadınlar,aşk,heyecan duygusuz bir şekilde yaşayarak 5 yıl Robini kontrol altına almayı başarıyor ama  Seo Jin 'i tedavi eden doktor kesin tedaviyi bulduğunu söylediği gün kaçırılınca  Robin tekrar ortaya çıkıyor.



Vee Robin daha sevimli daha cesur olan karakter .Sevilmemesi de imkansız zaten o kocaman gamzeli gülüşüyle etrafta dolaşıyor.Dizi Seo Jin den çok Robin'in hikayesi bu yüzden biraz inandırılıcığını kaybetmişti bence. Son bölüme kadar Robin 'in  duygularını ,aşkını , yok olmama çabasını izledik

Karakterler birbirleriyle video yoluyla haberleşiyorlar Seo Jin gündüz Robin gece ortaya çıkıyor .Hangi ara dinleniyorlar  hala anlamış değilim :)


 Jang ha na Amerika'dan  Kore'ye wonderland da bulunan sirk için dönüyor.Tabiki Goo Seo Jin'e değilde Robin 'e aşık oluyor.Zaten dizide Robin ve Ha Na 'nın aşkını izledik.Goo Seo Jin 'nin aşkı arada kaynadı.


Yoon tae joo (sung joon ) zaten seviyorum kendisini bu dizide de yine oyunculuğunu konuşturmuş bu sefer farklı bir rolde spoliter olacağı için çok fazla bahsedemiyorum ama   artık başrol de izlesek derken yakın zamanda yeni bir dizide başrol de izleyecekmişiz kendisini zaten.

Dizi sıkıcıydı demek  haksızlık olur ama bir sonraki bölümü izlemek için de sabırsızlanmadım son bölümlere doğru diziyi sararak izleme isteği ağır bastı dizinin en güzel yanı Hyun Bin 'i izlemekti.
Son olarak bu sahnede size secret garden 'i hatırlatmadı mı ?




14 Mayıs 2015 Perşembe

HİDAMARİ NOKANOJO / GİRL İN THE SUNNY PALACE / 2013

Gönderen lovely zaman: 12:30 0 yorum


Kosuke Okuda ( Jun matsumoto ) ve Mao Matarai (Ueno jurı ) ortaokulda sınıf arkadaşı.Mao yetim ,evlat edinilmiş birazda bakımsız olduğundan sınıf arkadaşları tarafından dışlanıyor .Japon filmi vazgeçilmezi acımasız öğrenciler Mao'ya her türlü eziyeti yapıyorlar . Kosuke Mao 'nun koruyucu meleği adeta.



Yıllar sonra tesadüfen bir iş görüşmesinde karşılaşıyorlar .Mao oldukça güzelleşmiş.Kısa sürede arkadaşlıkları aşka dönüşüp evleniyorlar
Fakat mao'nun saklaması gereken bir sırrı var. Bir süre sonra kilo kaybetmeye,saçları dökülmeye başlıyor.

Filmin en ilginç yanıda bu sır zaten. Filmin ortalarına doğru sırrın ne olduğunu tahmin etmiş olsam da yok artık o kadarda değil dedim ama tam olarak o kadarmış :) Boş vaktiniz varsa izlenecek filmler arasında 

13 Mayıs 2015 Çarşamba

CONFESSİON

Gönderen lovely zaman: 12:30 0 yorum


 Bu aralar Japon filmleri izleme modundayım .Romantik filmlere biraz ara verip zira bu güzel aylarda yalnızsanız hiç çekilmiyor bünyeyi biraz germek lazım diyerek gerilim filmlerine yöneldim . Confession psikolojik kısmı daha ağır basan bir gerilim filmi.Durağan ve kasvetli olmasına rağmen  filmin kurgusu sonuna kadar izlettiriyor.Konusu da oldukça ilginç


Öğretmen olarak son günü son dersinde yaptığı itiraflarla başlıyor film.
Yuko Moriguchi evlenmek üzereyken hamile olduğunu  aynı zamanda sevgilisinin HIV virüsü taşıdığını öğreniyor .Şans eseri hastalık Yuko ya bulaşmamış ,kızı toplumdan dışlanmasın diye bekar bir anne olarak çocuğunu büyütüyor.Bütün hayatını kızı Manami'ye adamış.Kızına bakan bakıcı hastalanınca Manami ders bitene kadar  annesini revirde bekliyor.
Bir gün ders bitiminde Manami 'yi bulamayan Yuko kızının okul havuzunda cesedini buluyor. Polis kayıtlarına kaza diye geçse de öğretmen öğrenci A ve öğrenci B nin kızını öldürdüğünü öğreniyor . Kanunda 14 yaşından küçük çocuklar ceza almadığı için polis raporuna itiraz etmeyip,çocukların cezasını kendisi vermeye karar veriyor
Son ders gününde öğrencilere sevgilisinin HIV virüslü kanını öğrenci A ve öğrenci B 'nin sütüne karıştırdığını itiraf ediyor

Öğretmenin intikam planı kusursuzdu.Tam olarak katil ruhlu çocuklardan bahsediyor film.Çocukları cinayet işlemeye iten sebepler çok güzel işlenmiş.Psikolojik gerilimden hoşlanıyorsanız bir göz atın  zaten film tuhaf şekilde kendini sonuna kadar izlettiriyor






11 Mayıs 2015 Pazartesi

L-DK / 2014

Gönderen lovely zaman: 12:30 0 yorum


Yine manga uyarlaması bir film .Ben filmin çevrilmesini heyecanla bekleyenlerdendim .Japon filmlerine karşına da  boş değilim :) Dolayısıyla  severek izlediğim filmlerden birisiydi. 

Aoi Nishimori ( Ayame Gouriki) babası iş nedeniyle şehir  dışına çıkınca yeni bir liseye transfer olmak istemediği için yalnız başına yaşıyor.

Shuusei Kugayama (Kento Yamazaki )okulun en popüler ve en cool çocuğu .Kızların hepsi ona hasta ama kendisi pek ilgilenmiyor.Aoi 'nin en yakın arkadaşı moe okulda herkesin önünde Shuusei 'den hoşlandığını itiraf ediyor,yakışıklı olduğu kadar ukala da olan Shuusei kızı pekte hoş olmayan bir şekilde reddedince arkadaşının küçük düşürülmesine sinirlenen Aio Shuusei'yi yanlışlıkla merdivenlerden düşürüp,onu eve kadar taşımak zorunda kalınca aynı apartmanda bitişik dairelerde oturdukları ortaya çıkıyor.
Yaralı arkadaşına yardım eden Aoi yanlışlıkla Shuuseinin dairesindeki yangın söndürücü fıskiyeleri çalıştırınca ,Shuuseinin eve tamir olanak kadar Aio 'nun dairesinde birlikte yaşamaya başlarlar.



Güzel bir aşk filmiydi .Mangasını bilenler zaten filmi izlemişlerdir ama izlememiş olanlar varsa Japon filmlerini de seviyorlarsa sıkılmadan izleyecekleri bir film.

9 Mayıs 2015 Cumartesi

SO Jİ SUB YENİ DİZİ MÜJDESİ

Gönderen lovely zaman: 12:30 0 yorum

Artık uzun soluklu bir dizi müjdesi vermeyi dört gözle beklerken buna da şükür diyerek So Ji Sub' mızın konuk oyuncu olacağı dizi müjdesiyle yetinmek zorundayız .

 So Ji Sub Master's Sun 'da beraber çalıştığı Hong kardeşlerin yeni dizisi Agreeably Warm ( jeju island gatsby ) 'a konuk oyuncu olarak katılmış . Dizinin 1. ve 2. bölümünde rol alacakmış .Çekimleri 7 mayısta gerçekleşmiş .Dizinin ilk bölümü 13 mayısta MBC 'de yayınlanacak.
Kısada olsa izlemek için sabırsızlanıyorum .

7 Mayıs 2015 Perşembe

CLOSE RANGE LOVE / KİNKYORİ RENAİ /2104

Gönderen lovely zaman: 12:30 0 yorum

Japon filmlerini severim bu filmde konusu itibariyle dikkatimi çekince başrolde Tomohisa Yamashita olunca izlenecekler listesinde ilk sırayı aldı 

Film manga uyarlaması .Genelde mangadan uyarlanan filmleri çok başarılı bulmasamda bu filmi çok beğendim .Japon filmlerindeki bu duygu yoğunluğunu seviyorum ve filmde yaşanılan aşkı  gerçekten hissediyorsunuz.
Konu itibarıyla lise yıllarında çoğumuzun başından geçen bir hikaye.öğrencinin öğretmene platonik aşkı (bende dershanede tarih hocama aşıktım ,tarihi sevmem bu yüzdendir )


Yuni Kururugi (nana komatsu ) okulun tuhaf olduğu kadar en başarılı öğrencisi.Tuhaflığı tepkisizliği sürekli aynı surat ifadesiyle dolaşıyor ,duygularını anlamak çok zor .İngilizce dışında bütün ders notları yüksek bu yüzden okuldaki bütün kızların hasta olduğu (haksız da sayılmazlar ) ingilizce öğretmeni Haruka Sakurai (tomohisa yamashita)


Yuri'ye her gün özel ders vermeyi teklif ediyor , böylece bugüne kadar duyguları saklayan yuri'nin öğretmenine aşık olması anlatılıyor filmde.

Romantik filmlerden hoşlanıyorsanız bu filmi de seveceksiniz. Çok sevimli , sıcak  izlerken keyif aldığım sıkılmadığım bir filmdi .Hala izlemeyen romantik film sevenlere tavsiye edilir .


4 Mayıs 2015 Pazartesi

ALTIN DÖVME

Gönderen lovely zaman: 12:30 0 yorum

Sizde benim gibi kalıcı dövme yaptıramıyor çareyi hint kınası yada geçici dövmelerde buluyorsanız bu dövmelerde bayılacaksınız .Ben bayıldım şahsen zaten bu yazın trendlerinden bu güzellikler en güzel yanı da bir kaç yıkamaya kadar dayanması.Yanık ten üzerine uygulanması şiddetle tavsiye edilir.

 Dövmeler bu şekilde satılıyor.Ben gratislerde satıldığını gördüm sizde benzeri kozmetik mağazalarında farklı şekillerini bulabilirsiniz

2 Mayıs 2015 Cumartesi

KORE DİZİLERİNE YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN KÜÇÜK BİR KILAVUZ PART-2

Gönderen lovely zaman: 12:30 1 yorum


Bir önceki yazıda Kore 'de kullanılan hitap şekillerinden bahsetmiştim.Bu posttada  yine dizilerde oldukça sık kullanılan artık anlamlarını bildiğimiz bir kaç cümle ve kelimenin okunuşlarını nerede hangi koşulda kullanılır onlarda bahsetmeye çalışacağım

An nyeong (arkadaşlar arasında ) : Merhaba
An nyeong ha se yo (kibar ) : Merhaba  

Gam sa hab ni da (resmi ) : Teşekkürler 
Go mab sım ni da (kibar ) : Teşekkürler

Ye : Evet
Anio : hayır 

Mi an hae yo : Özür dilerim 
Cö song ham ni da (Resmi) :Özür dilerim

Kıl seyo ( keul-sse-yo ) : Emin değilim
Maldo an döe (mal-do-an dwae-yo ) : Olamaz

Kırom yo ( kue-reom-yo ) : Tabiki
Kırae (keu-rae ) : Öylemi

Musın soriya (mu-seun-so-ri-ya) : Neden bahsediyorsun )
Omo (eo-meo) : Aman Allahım 

Kıman hae (keu-man-hae ) : Yeter artık
 

kore delisi Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review